U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pizza met aardappel, salami en artisjok

10 min bereidingstijd
10-15 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Aardappeldobbelsteentjes (à 750 g)
  • 4 koelverse (houtoven) pizzabodems met tomatensaus 
  • 50 g salami (vleeswaren) 
  • 150 gemarineerde artisjokharten 
  • 300 g minibolletjes mozzarella 
  • 1 handvol basilicum-en/of muntblaadjes 
  • 2 bakplaten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg de pizzabodems op de bakplaten. Verdeel de bevroren aardappeldobbelsteentjes over de bodems. 
  • Beleg de pizza’s met de salami, de artisjokharten en de bolletjes mozzarella. Bestrooi met peper naar smaak. 
  • Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar; wissel de bakplaten halverwege de baktijd van plek. Snijd de pizza’s in stukken en bestrooi met de basilicum- en/of muntblaadjes.

Tip: Besprenkel de pizza’s met knoflookolie.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 935 kcal
  • 39 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 111 g koolhydraten
  • 32 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen